Forsiden
Link: Fra Svensktopp til Rock'n Roll  
For Swingende
- Startside
- Nyhetsmeldinger
- For-Swingende Toppen
- Singel/Demo-omtaler
- Plateomtaler
- Nostalgi
- Konkurranser
- Spillelister Radio
- Etterlysninger
- Bak Kulissene
- Chat
- Bildegalleri
- På Radioen
- Sendetider
- Info fra Redaksjonen
- Forum
- Spilleplaner(Dansnytt)
- Thomas sin Nettportal
Nettradio
- Radio Toten
- NB Radio Arendal
- Radio Hallingdal
- Radio Hurum
- Radio Laagendalen
- Radio Modum
Arkivet
- Velg artist her
eller
Søk i arkivet:
Kontakt
Redaksjonen:
For Swingende v/
Thomas Neraasen
Øvermoen 8
N-2836 Biri, Norge

SMS:
Thomas <mld> til 2030
(kr.5,- pr. mld)

E-post: forswingende@online.no

 
 
Ukens platenyhet:
Capricorn Cowboys - Et hjerte glømmer itte sånt
Capricorn Cowboys er et countryband fra Hønefoss-distriktet som spiller dansevennlig countrymusikk med norske tekster. Deres første CD-album er ute nå og har fått tittelen "Et hjerte glømmer itte sånt".
Les også:
Capricorn Cowboys slipper sin debutplate 17.juli
Capricorn Cowboys - Singel/Demo

Av Thomas Neraasen
(Sist endret: 23.10.2010 - 22:20)


Capricorn Cowboys består av fire gutter fra ulike deler av østlandet, dette er Morten Kleven, Jan Espen Rolid, Tommy Dalbakk og Terje Follien. Musikalsk kan de nok minne litt om Hellbillies og alle låtene på plata er skrevet av bandets egne medlemmer, og da først og fremst Morten og Jan Espen. Innspillingen har foregått i Follien Multimedia Lydstudio under mai og juni nå i 2010. Det er bandet selv som er ansvarlige for produksjonen, under navnet CapCow Produksjon.

Plata innholder i alt 10 låter som omhandler både morsomme og litt alvorligere temaer, her synges det om både trekkspellfestivaler, lokale puber og manglende retningssans for å nevne noe. Countrystemningen gjennomsyrer plata, men musikken er også dansbar så det holder og bør nok tiltale såvel countryfansen som de som sverger til mer tradisjonell norsk dansemusikk igjen. Likevel er det langt fra noe rendyrka danseband vi har med å gjøre her, men såpass dansevennlige at jeg velger å ta dem med her i For Swingende.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Trekkspellfestival - En fengende og artig låt som handler om gledene ved å dra på trekkspillfestival, og her er det nok mange festivalgjengere som burde kjenne seg igjen. Låten er skrevet av Jan Espen Rolid.

Svart på hvitt - En dansbar swinglåt i middels tempo som er signert Jan Espen Rolid. Låten handler om en kar som ønsker å reise til varmere breddegrader, men med dårlig økonomi så er det ikke lett å gjøre alvor av reiseplanene. Sikkert en tekst som mange kjenner seg igjen i dette også.

Vidars Pøbb & Dancing - En litt countryrock-preget låt som Jan Espen Rolid har skrevet på egen hånd. Låten handler om et lokalt utested ved Randsfjorden et sted, eller rettere sagt midt ute på Randsfjorden, nemlig ombord på ferja som trafikkerer mellom Tangen og Horn for de som er lokalkjent på de traktene. Det bør nevnes at det ikke finnes noen pub ombord på Randsfjordferja i virkeligheten, så ingen kjører bomtur hit...

Jeg syns Capricorn Cowboys har produsert ei ganske ålreit plate med god vokal og mye liflig og fint gitarspill, og ikke minst låter som er av det lettlyttede og partyvennlige slaget. Bandets vokalist er Morten Kleven og han har ei lys og behagelig stemme som setter sitt personlige preg på musikken. Det er hovedvekt av raske låter på plata og mye dansbar musikk enten du liker best å danse swing eller andre typer pardans. Terningmessig så syns jeg plata kvalifiserer til en hederlig 4-er på terningen. Capricorn Cowboys kan anbefales til de som liker country på norsk med god dansetakt. Luftige og friske arrangementer på låtene gjør plata behagelig å lytte til, og jeg regner med dette er en gjeng vi kommer til å høre mer fra i tida framover.

Besøk Capricorn Cowboys sin hjemmeside


Kommentarer (0):
Ingen kommentarer lagt til

Skriv Kommentar:

(VENNLIGST UNNGÅ BOKSTAVENE Æ, Ø, Å, Ö OG Ä I KOMMENTAREN DA DETTE VIL MEDFØRE AT KOMMENTAREN IKKE VISES ETTER DEN ER POSTET):
Ditt navn: * kreves
Sted: valgfri
Epost: valgfri
Hjemmeside: valgfri
  I feltet under må du skrive 2502 for at meldingen din skal komme med.
Nospam: * kreves 
Skriv din kommentar:
* kreves 
 
Dagen i dag
Lørdag 25. Februar
56. dagen i året
309 dager igjen

Navnedager:
Viktor, og Viktoria
Radiostasjoner
Radio Hallingdal
Radio Modum
Radio Hurum
Sendekalenderen
Sendekalenderen er for tiden ute av drift. Se heller under SENDETIDER i hovedmenyen for å se de ulike radioenes sendetider for For Swingende og Jukebox.